αντι για ελληνικα βλεπω ερωτηματικα ????????????????

Greek Forum
Post Reply
parrapanos
Posts: 5
Joined: 30. Dec 2011, 21:40

αντι για ελληνικα βλεπω ερωτηματικα ????????????????

Post by parrapanos » 30. Dec 2011, 21:58

Αν και μπορω να γραψω με ελληνικους χαρακτηρες δεν μπορω να δω καποια αρχεια που ηδη εχω (και ειναι με ελληνικους χαρακτηρες)
Αντι για ελληνικα βλεπω ???????????????
το εψαξα λιγο και αλλαξα το /etc/profile.d/lang.sh
καθως και to /etc/profile.d/lang.csh προσθετωντας κατω κατω
export LC_CTYPE="el_GR.UTF-8" αλλα δυστυχως καμια τυχη.
Μπορει ισως καποιος να βοηθησει?

Το αρχειο με το αλληνικο ονομα βρισκεται σε ενα vfat που τον εχω κανει mount.
Δεν νομιζω να εχει σχεση αλλα το αναφερω και αυτο
Last edited by parrapanos on 30. Dec 2011, 22:04, edited 1 time in total.

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5531
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: βλεπω τα ελληνικα με ερωτηματικα ????????????????

Post by gapan » 30. Dec 2011, 22:01

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο. Δοκίμασε να ανοίξεις το /etc/xfce/xdg/xfce4/mount.rc και να προσθέσεις το

Code: Select all

utf8=true
στο τμήμα [vfat] αν δεν υπάρχει. Κάνε ξανά προσάρτηση και δες αν διορθώθηκε.
Image
Image

parrapanos
Posts: 5
Joined: 30. Dec 2011, 21:40

Re: αντι για ελληνικα βλεπω ερωτηματικα ????????????????

Post by parrapanos » 30. Dec 2011, 22:11

Δυστυχως ακομα τιποτα . Ακολουθησα τις οδηγιες που μου ειπες , εκανα και logout αλλα τιποτα.
Αλλη ιδεα?

Το προβλημα υπαρχει και στο πως βλεπω το αρχειο στην κονσολα αλλα και μεσα απο thunar
Last edited by parrapanos on 30. Dec 2011, 22:15, edited 1 time in total.

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5531
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: αντι για ελληνικα βλεπω ερωτηματικα ????????????????

Post by gapan » 30. Dec 2011, 22:14

Αν δεν διορθώνεται έτσι, τότε σημαίνει ότι τα αρχεία δεν έχουν γραφτεί σωστά, οπότε με όποιο encoding και να τα διαβάσεις, λάθος θα τα διαβάζεις. Πρόσεξε ότι δεν σου είπα να κάνεις logout, χρειάζεται όμως να κάνεις unmount και μετά mount τη συσκευή. Βγάλτην και βάλτην ξανά.
Image
Image

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5531
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: αντι για ελληνικα βλεπω ερωτηματικα ????????????????

Post by gapan » 30. Dec 2011, 22:16

Δεν είπες τι περιβάλλον/file manager χρησιμοποιείς όμως.

Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να εγκαταστήσεις το gmountman και να κάνεις προσάρτηση μ'αυτό. Αν δεν δουλεύει σωστά μ'αυτό, τότε σίγουρα έχουν γραφτεί με λάθος encoding από την αρχή τα αρχεία σου.
Image
Image

parrapanos
Posts: 5
Joined: 30. Dec 2011, 21:40

Re: αντι για ελληνικα βλεπω ερωτηματικα ????????????????

Post by parrapanos » 30. Dec 2011, 22:19

Εκανα re-mount και μια χαρα τωρα. Σε ευχαριστω πολυ. ουτε 5 λεπτα δεν περασαν απ το post και το προβλημα τακτοποιηθηκε !!! ουαουυυυ :D

Post Reply