Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Greek Forum
User avatar
filippos.xf
Posts: 38
Joined: 28. Oct 2012, 09:02

Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by filippos.xf » 27. Nov 2012, 20:42

1) Καλός ο Midori, θα τον χρησιμοποιώ όμως ως τον δεύτερο μου browser διότι είμαι addon-άκιας. Στον Firefox η προβολή του Gmail μου δεν εμφανίζεται έτσι όπως θα έπρεπε, ενώ στον Midori εμφανίζεται κανονικά. Στο Gmail μπορούμε να επιλέξουμε την πυκνότητα προβολής, εγώ έχω επιλεγμένη την "Βολική" ωστόσο στον Firefox εμφανίζεται η "Συμπαγής". Δεν είμαι σίγουρος που οφείλεται. Στην γραμματοσειρά; Στο μέγεθος γραμματοσειράς; Στην Java; Δεν ξέρω, είπα να ρωτήσω πριν αρχίσω τα πειράματα. Αν θέλετε μπορώ να σας δείξω φωτογραφίες για το πως εμφανίζεται το Gmail στον Firefox και πως στον Midori.

2) Θέλω να προσθέσω στην κάτω μπάρα (ταμπλό) το αντικείμενο "Mixer" για να αυξομειώνω γρήγορα τον γενικό ήχο. Ως συνήθως αυτό το έκανα πάντα με την ροδέλα του ποντικιού, αφήνοντας τον δείκτη πάνω στο σχετικό εικονίδιο του ήχου. Στην έκδοση 14.0 όταν χρησιμοποιώ την ροδέλα του ποντικιού είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω παρουσιάζεται σφάλμα.
Το άρθρωμα "Mixer" έφυγε απροσδόκητα από το ταμπλό, θέλετε να το επανεκκινήσετε;

Το άρθρωμα επανεκκινήθηκε περισσότερες από μία φορές τα τελευταία 60 δευτερόλεπτα. Εάν πατήσετε εκτέλεση, το ταμπλό θα προσπαθήσει να επανεκκινήσει το άρθρωμα αλλιώς αυτό θα απομακρυνθεί οριστικά από το ταμπλό.
3) Στην έκδοση Salix 13.37 χρησιμοποιούσα το Xfce4 Mailwatch Plugin http://spurint.org/files/mailwatch/doc/ ... lugin.html για να ειδοποιούμε όποτε μου έρχεται νέο μήνυμα στο Gmail, αν θυμάμαι καλά είχα κάνει εγκατάσταση τα Xfce Goodies μέσω Sourcery για να εμφανιστεί στα αντικείμενα του ταμπλού. Αν όχι από το Sourcery τότε από το Gslapt. Το πρόσθετα και το δούλευα κανονικά, τώρα ψάχνω για Xfce Goodies αλλά δεν βρίσκω τίποτα.

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5590
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by gapan » 28. Nov 2012, 07:48

filippos.xf wrote:1) Καλός ο Midori, θα τον χρησιμοποιώ όμως ως τον δεύτερο μου browser διότι είμαι addon-άκιας. Στον Firefox η προβολή του Gmail μου δεν εμφανίζεται έτσι όπως θα έπρεπε, ενώ στον Midori εμφανίζεται κανονικά. Στο Gmail μπορούμε να επιλέξουμε την πυκνότητα προβολής, εγώ έχω επιλεγμένη την "Βολική" ωστόσο στον Firefox εμφανίζεται η "Συμπαγής". Δεν είμαι σίγουρος που οφείλεται. Στην γραμματοσειρά; Στο μέγεθος γραμματοσειράς; Στην Java; Δεν ξέρω, είπα να ρωτήσω πριν αρχίσω τα πειράματα. Αν θέλετε μπορώ να σας δείξω φωτογραφίες για το πως εμφανίζεται το Gmail στον Firefox και πως στον Midori.
Αν είναι πρόβλημα αυτό, τότε είναι πρόβλημα του ίδιου του gmail. Το ότι δείχνει λίγο διαφορετικό με διαφορετικούς browsers όμως μάλλον δεν είναι και τόσο περίεργο. Μήπως πρέπει να ξανακάνεις την ίδια ρύθμιση και στο Firefox;
filippos.xf wrote:2) Θέλω να προσθέσω στην κάτω μπάρα (ταμπλό) το αντικείμενο "Mixer" για να αυξομειώνω γρήγορα τον γενικό ήχο. Ως συνήθως αυτό το έκανα πάντα με την ροδέλα του ποντικιού, αφήνοντας τον δείκτη πάνω στο σχετικό εικονίδιο του ήχου. Στην έκδοση 14.0 όταν χρησιμοποιώ την ροδέλα του ποντικιού είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω παρουσιάζεται σφάλμα.
Κάνε δεξί κλικ στο mixer στο ταμπλό και διάλεξε τις Ιδιότητες. Εκεί μπορείς να δεις και να αλλάξεις την κάρτα ήχου και το mixer track που χρησιμοποιείς. Εγώ έχω το Alsa Mixer στο 1ο και Γενικός στο 2o. Σε σένα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά, αλλά συνήθως ένα από τα Master (γενικός) και PCM θα δουλεύει. Αν κρασάρει το mixer, σίγουρα υπάρχει κάποιο bug, αλλά καλύτερα αυτό να το αναφέρεις με όλες τις λεπτομέρειες στο bugtracker του xfce.
filippos.xf wrote:3) Στην έκδοση Salix 13.37 χρησιμοποιούσα το Xfce4 Mailwatch Plugin http://spurint.org/files/mailwatch/doc/ ... lugin.html για να ειδοποιούμε όποτε μου έρχεται νέο μήνυμα στο Gmail, αν θυμάμαι καλά είχα κάνει εγκατάσταση τα Xfce Goodies μέσω Sourcery για να εμφανιστεί στα αντικείμενα του ταμπλού. Αν όχι από το Sourcery τότε από το Gslapt. Το πρόσθετα και το δούλευα κανονικά, τώρα ψάχνω για Xfce Goodies αλλά δεν βρίσκω τίποτα.
Δεν υπάρχει πια. Έχει εγκαταλειφθεί από τον/τους developers του και δεν είναι συμβατό με το Xfce 4.10.
Image
Image

User avatar
filippos.xf
Posts: 38
Joined: 28. Oct 2012, 09:02

Re: Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by filippos.xf » 28. Nov 2012, 14:38

gapan wrote:Αν είναι πρόβλημα αυτό, τότε είναι πρόβλημα του ίδιου του gmail. Το ότι δείχνει λίγο διαφορετικό με διαφορετικούς browsers όμως μάλλον δεν είναι και τόσο περίεργο. Μήπως πρέπει να ξανακάνεις την ίδια ρύθμιση και στο Firefox;
Στο Salix 13.37 με Firefox δεν είχα αυτό το πρόβλημα, εμφανιζόταν κανονικά. Δοκίμασα να αλλάξω την πυκνότητα προβολής από "Βολική" σε "Άνετη", έκανα ανανέωση του gmail αλλά δεν είδα διαφορά. Ότι και να βάλω σε Firefox μου εμφανίζεται η "Συμπαγής" προβολή, κάπου οφείλεται αυτό.

Firefox
http://i.imgur.com/Js8Xc.png

Midori
http://i.imgur.com/kxWd6.png

Αν παρατηρήσεις στην εικόνα του Firefox ενώ έχω επιλεγμένη την βολική προβολή, για κάποιο λόγο τρέχει η συμπαγής προβολή. Όπως ανέφερες το ότι δείχνει λίγο διαφορετικό με διαφορετικούς browsers όμως μάλλον δεν είναι και τόσο περίεργο, ωστόσο δεν είναι περίεργο το ότι στο Salix 13.37 με Firefox δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα;
gapan wrote:Κάνε δεξί κλικ στο mixer στο ταμπλό και διάλεξε τις Ιδιότητες. Εκεί μπορείς να δεις και να αλλάξεις την κάρτα ήχου και το mixer track που χρησιμοποιείς. Εγώ έχω το Alsa Mixer στο 1ο και Γενικός στο 2o. Σε σένα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά, αλλά συνήθως ένα από τα Master (γενικός) και PCM θα δουλεύει. Αν κρασάρει το mixer, σίγουρα υπάρχει κάποιο bug, αλλά καλύτερα αυτό να το αναφέρεις με όλες τις λεπτομέρειες στο bugtracker του xfce.
Σε ευχαριστώ. :) Βρήκα τις επιλογές που δουλεύουν για μένα, στο πρώτο OSS Mixer και στο δεύτερο Ένταση. Τώρα είναι οκ.
gapan wrote:Δεν υπάρχει πια. Έχει εγκαταλειφθεί από τον/τους developers του και δεν είναι συμβατό με το Xfce 4.10.
Κρίμα, με είχε βολέψει. Υπάρχει μήπως κάτι αντίστοιχο στο repository του Salix για Xfce ώστε να ειδοποιούμε όποτε έρχεται μήνυμα στο gmail; Δεν βρήκα κάτι εγώ. Για Firefox υπάρχουν διάφορα addons που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά δεν είναι ότι καλύτερο να έχω πολλά addons εγκατεστημένα, προσπαθώ πάντα να το αποφεύγω αν γίνεται. Αν δεν γίνεται τότε οκ, βολεύομαι και με addon.

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5590
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by gapan » 1. Dec 2012, 09:53

filippos.xf wrote:Αν παρατηρήσεις στην εικόνα του Firefox ενώ έχω επιλεγμένη την βολική προβολή, για κάποιο λόγο τρέχει η συμπαγής προβολή. Όπως ανέφερες το ότι δείχνει λίγο διαφορετικό με διαφορετικούς browsers όμως μάλλον δεν είναι και τόσο περίεργο, ωστόσο δεν είναι περίεργο το ότι στο Salix 13.37 με Firefox δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα;
Έχεις δοκιμάσει στο 13.37 με την ίδια έκδοση του firefox που έχεις στο 14.0; Αν όχι, δεν μπορείς να τα συγκρίνεις.
gapan wrote:Κρίμα, με είχε βολέψει. Υπάρχει μήπως κάτι αντίστοιχο στο repository του Salix για Xfce ώστε να ειδοποιούμε όποτε έρχεται μήνυμα στο gmail; Δεν βρήκα κάτι εγώ. Για Firefox υπάρχουν διάφορα addons που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά δεν είναι ότι καλύτερο να έχω πολλά addons εγκατεστημένα, προσπαθώ πάντα να το αποφεύγω αν γίνεται. Αν δεν γίνεται τότε οκ, βολεύομαι και με addon.
Το gkrellm μπορεί να το κάνει αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, και υπάρχει και το wmbiff στο sourcery/slapt-get αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψουν. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν τα ξέρω.
Image
Image

User avatar
filippos.xf
Posts: 38
Joined: 28. Oct 2012, 09:02

Re: Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by filippos.xf » 3. Dec 2012, 20:18

gapan wrote:Έχεις δοκιμάσει στο 13.37 με την ίδια έκδοση του firefox που έχεις στο 14.0; Αν όχι, δεν μπορείς να τα συγκρίνεις.
Ναι είχα κάνει update τον Firefox όταν ήμουν στο 13.37 και χρησιμοποιούσα την 17.0 έκδοση, την ίδια είχα και στο 14,0. Τώρα έχω την 17.0.1 έκδοση του Firefox.
gapan wrote:Το gkrellm μπορεί να το κάνει αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, και υπάρχει και το wmbiff στο sourcery/slapt-get αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα σε βολέψουν. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν τα ξέρω.
Θα τα κοιτάξω! Να σε καλά.

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5590
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by gapan » 11. Dec 2012, 08:31

Μόλις σκέφτηκα ότι δεν χρειάζεσαι ξεχωριστό plugin για να τσεκάρεις τα email σου, μπορείς να το κάνεις εύκολα μα το genmon-plugin.

Αρχικά εγκατέστησε το xfce4-genmon-plugin αν δεν το έχεις, όπως και το feedparser.

Μετά φτιάξε ένα αρχείο με τα εξής περιεχόμενα (άλλαξε και τα στοιχεία του λογαριασμού):

Code: Select all

#!/usr/bin/env python

USERNAME = "yourgmailusername" # εδώ βάζεις το username χωρίς το @gmail κομμάτι
PASSWORD = "yourpassword"

# αν δεν σου αρέσουν τα εικονίδια, άλλαξε τα σε όποια προτιμας
icon_unread = "/usr/share/icons/mate/16x16/status/mail-unread.png"
icon_read = "/usr/share/icons/mate/16x16/status/mail-read.png"

# από εδώ και κάτω μάλλον δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι

import feedparser

unread = feedparser.parse("https://"+USERNAME+":"+PASSWORD+"@mail.google.com/gmail/feed/atom")["feed"]["fullcount"]

if int(unread) > 0:
    icon = icon_unread
    text = "Unread emails: "+unread
else:
    icon = icon_read
    text = "No unread emails."

print "<img>"+icon+"</img>"
print "<tool>"+text+"</tool>"
Αποθήκευσε το κάπου, με ότι όνομα θέλεις εσύ και κάντο εκτελέσιμο

Code: Select all

chmod +x /path/to/file
Μετά, στο panel του xfce πρόσθεσε ένα "Γενικό επόπτη" και στην Εντολή, δώσε ακριβώς το όνομα με το οποίο το έχεις αποθηκεύσει μαζί με την πλήρη διαδρομή.

Δεν χρειάζεσαι ετικέτα, οπότε την ξετσεκάρεις και το βάζεις να ενημερώνεται κάθε όσο θέλεις εσύ (π.χ. 60 δευτερόλεπτα).

Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό.

Αν θέλεις κάνοντας click στο εικονίδιο να σου ανοίγει το gmail στον browser, μπορείς να προσθέσεις κι αυτή τη γραμμή στο τέλος του script:

Code: Select all

<click>midori https://www.gmail.com</click>
Image
Image

User avatar
filippos.xf
Posts: 38
Joined: 28. Oct 2012, 09:02

Re: Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by filippos.xf » 11. Dec 2012, 13:08

Έκανα το αρχείο και το αποθήκευσα με την ονομασία "Mailwatch". Η διαδρομή στην οποία βρίσκεται είναι αυτή /home/filipposxf/Scripts/Mailwatch .
Τώρα, πως ακριβώς θα δώσω το όνομα με το οποίο το αποθήκευσα μαζί με την πλήρη διαδρομή;

Έτσι;
Mailwatch /home/filipposxf/Scripts/Mailwatch

Δοκίμασα να βάλω στην εντολή το παραπάνω και μου λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος.

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5590
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by gapan » 11. Dec 2012, 13:15

Όχι, σκέτο το /home/filipposxf/Scripts/Mailwatch
Image
Image

User avatar
filippos.xf
Posts: 38
Joined: 28. Oct 2012, 09:02

Re: Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by filippos.xf » 11. Dec 2012, 13:20

Εμ... κοίτα τι γίνεται με σκέτη την διαδρομή.

http://i.imgur.com/GuHZh.png

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5590
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Μικροπροβλήματα με την έκδοση Salix Xfce 14.0

Post by gapan » 11. Dec 2012, 13:26

Κάτι φαίνεται να έχεις γράψει λάθος στην 3η γραμμή. Μπορείς να την δείξεις; Μόνο το username σου έχει έτσι κι αλλιώς.
Image
Image

Post Reply