Skype & Dropbox εγκατασταση?

Greek Forum
User avatar
BlackKnight
Posts: 12
Joined: 7. Oct 2013, 11:52
Location: Hellas, Athens

Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by BlackKnight » 9. Oct 2013, 22:57

Πώς κάνω εκατάσταση το Skype και το Dropbox?
Θέλει compile?
aka Black_Horseman

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5531
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by gapan » 9. Oct 2013, 22:59

BlackKnight wrote:Πώς κάνω εκατάσταση το Skype και το Dropbox?
Μενού/Σύστημα/Sourcery
BlackKnight wrote:Θέλει compile?
Που τέτοια τύχη...
Image
Image

User avatar
BlackKnight
Posts: 12
Joined: 7. Oct 2013, 11:52
Location: Hellas, Athens

Re: Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by BlackKnight » 9. Oct 2013, 23:57

gapan wrote:
BlackKnight wrote:Πώς κάνω εκατάσταση το Skype και το Dropbox?
Μενού/Σύστημα/Sourcery
BlackKnight wrote:Θέλει compile?
Που τέτοια τύχη...
Έκανα αυτό

http://www.slackel.gr/slackelmulti/xoop ... lang=greek

Έκανα καλά?
aka Black_Horseman

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5531
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by gapan » 10. Oct 2013, 08:39

BlackKnight wrote:
gapan wrote:
BlackKnight wrote:Πώς κάνω εκατάσταση το Skype και το Dropbox?
Μενού/Σύστημα/Sourcery
BlackKnight wrote:Θέλει compile?
Που τέτοια τύχη...
Έκανα αυτό

http://www.slackel.gr/slackelmulti/xoop ... lang=greek

Έκανα καλά?
Αν δεν είχες κανένα πρόβλημα και τώρα δουλεύει, ναι.
Image
Image

User avatar
BlackKnight
Posts: 12
Joined: 7. Oct 2013, 11:52
Location: Hellas, Athens

Re: Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by BlackKnight » 10. Oct 2013, 10:39

Τελικά δούλεψε για λίγο. Μετά σταμάτησε να δουλεύει.
Το απεγκατέστησα και το εγκατέστησα από το sourcery και πάλι τα ίδια.
aka Black_Horseman

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5531
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by gapan » 10. Oct 2013, 10:47

Αυτά δεν γίνονται από μόνα τους. Κάποιο πρόβλημα έχει το PC σου. Μπορεί να υπερθερμαίνεται, μπορεί να έχει χτυπήσει ο σκληρός, μπορεί να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό, μπορεί να έχει πρόβλημα η motherboard...
Image
Image

User avatar
BlackKnight
Posts: 12
Joined: 7. Oct 2013, 11:52
Location: Hellas, Athens

Re: Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by BlackKnight » 12. Oct 2013, 22:48

gapan wrote:Αυτά δεν γίνονται από μόνα τους. Κάποιο πρόβλημα έχει το PC σου. Μπορεί να υπερθερμαίνεται, μπορεί να έχει χτυπήσει ο σκληρός, μπορεί να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό, μπορεί να έχει πρόβλημα η motherboard...

Λοιπόν απεγκατέστησα όλα τα πακέτα που αφορούσαν το Skype και ακολούθησα τον παρακάτω οδηγό ξανά http://www.slackel.gr/slackelmulti/xoop ... lang=greek με τη στατική έκδοση. Όλα τώρα δουλεύουν, ακόμα και οι κλήσεις, web cam δεν έχω και δε δοκίμασα.

Το dropbox το έβαλα μέσω sourcery και δουλεύει μια χαρά.

Υ.Γ.1 Ζητώ συγνώμη για το λινκ που έδωσα, επανειλημμένως. Δε γνωρίζω αν έκανα καλά.

Υ.Γ.2 Αν είναι εφικτό, μια πρόταση για συμβατή web cam.

Υ.Γ.3 Το screen sharing στο Skype, μια χαρα δούλεψε!

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
aka Black_Horseman

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5531
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by gapan » 13. Oct 2013, 09:06

BlackKnight wrote:Υ.Γ.1 Ζητώ συγνώμη για το λινκ που έδωσα, επανειλημμένως. Δε γνωρίζω αν έκανα καλά.
Γιατί ζητάς συγγνώμη, δεν έκανες κάτι κακό.
BlackKnight wrote:Υ.Γ.2 Αν είναι εφικτό, μια πρόταση για συμβατή web cam.
Από όσο ξέρω, πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να βρεις μια web cam που να ΜΗΝ είναι συμβατή. Όλες όσες υπάρχουν στην αγορά λογικά υποστηρίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα.
Image
Image

User avatar
BlackKnight
Posts: 12
Joined: 7. Oct 2013, 11:52
Location: Hellas, Athens

Re: Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by BlackKnight » 22. Oct 2013, 23:18

BlackKnight wrote:
gapan wrote:Αυτά δεν γίνονται από μόνα τους. Κάποιο πρόβλημα έχει το PC σου. Μπορεί να υπερθερμαίνεται, μπορεί να έχει χτυπήσει ο σκληρός, μπορεί να έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό, μπορεί να έχει πρόβλημα η motherboard...

Λοιπόν απεγκατέστησα όλα τα πακέτα που αφορούσαν το Skype και ακολούθησα τον παρακάτω οδηγό ξανά http://www.slackel.gr/slackelmulti/xoop ... lang=greek με τη στατική έκδοση. Όλα τώρα δουλεύουν, ακόμα και οι κλήσεις, web cam δεν έχω και δε δοκίμασα.

Το dropbox το έβαλα μέσω sourcery και δουλεύει μια χαρά.

Υ.Γ.1 Ζητώ συγνώμη για το λινκ που έδωσα, επανειλημμένως. Δε γνωρίζω αν έκανα καλά.

Υ.Γ.2 Αν είναι εφικτό, μια πρόταση για συμβατή web cam.

Υ.Γ.3 Το screen sharing στο Skype, μια χαρα δούλεψε!

Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Η εγκατάσταση από το sourcery δε δοyλεύει στο skype, έχω Salix 14.0. Δοκίμασα αυτή από το Slackel με τη static έκδοση. Δούλεψε αρκετές μέρες, μετά όταν προσπαθούσα να την τρέξω, δεν εκκινούσε. Με απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση με τον ίδιο τρόπο είχα, κάπως, λειτουργικό το Skype. Τώρα δεν εκκινεί καθόλου.
Έτρεξα το smartmontools και πήρα αυτό το αποτέλεσμα http://pastebin.com/yBALu0fU
Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορά το έτρεξα και δε ξέρω να το διαβαζω, αλλά από όσο κατάλαβα δε δείχνει κάποιο error.
Αν κάνω λάθος, πείτε μου.

Ευχαριστώ!
aka Black_Horseman

User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 5531
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Skype & Dropbox εγκατασταση?

Post by gapan » 23. Oct 2013, 14:55

BlackKnight wrote:Η εγκατάσταση από το sourcery δε δοyλεύει στο skype, έχω Salix 14.0.
Η εγκατάσταση μια χαρά δουλεύει και το έχω δοκιμάσει. Αν δεν δουλεύει σε σένα, κάτι έχεις κάνει.
BlackKnight wrote:Δοκίμασα αυτή από το Slackel με τη static έκδοση. Δούλεψε αρκετές μέρες, μετά όταν προσπαθούσα να την τρέξω, δεν εκκινούσε.
Ακόμα μια φορά: αυτά δεν γίνονται μόνα τους. Βρες τι έκανες στο ενδιάμεσο και θα βρεις τι φταίει που δεν τρέχει πια.
BlackKnight wrote:Με απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση με τον ίδιο τρόπο είχα, κάπως, λειτουργικό το Skype. Τώρα δεν εκκινεί καθόλου.
Τι πάει να πει "κάπως λειτουργικό"; Καταλαβαίνεις ότι δεν δίνεις καμία χρήσιμη πληροφορία;
BlackKnight wrote:Έτρεξα το smartmontools και πήρα αυτό το αποτέλεσμα http://pastebin.com/yBALu0fU
Δεν λέει και πολλά αυτό. Όπως σου λέει, δεν έτρεξες κανένα τεστ. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το -t για να το κάνεις αυτό.

Διαβάζοντας και τη συζήτηση που είχες στο IRC, βλέπω ότι σου είπαν ότι έχεις λάθος τα αποθετήρια και ότι με κάποιο τρόπο έβαλες αποθετήρια από current. Αν έκανες κάτι τέτοιο, τότε είναι απολύτως λογικά όσα σου συμβαίνουν, αφού αν μπερδέψεις το 14.0 με το current το μόνο που θα καταφέρεις είναι να έχεις ένα σπασμένο σύστημα. Ποια είναι τα περιεχόμενα του /etc/slapt-get/slapt-getrc σου;
Image
Image

Post Reply