7.4 Can not start X, lilo can not find vmlinuz

djemos
Salix Warrior
Posts: 1124
Joined: 29. Dec 2009, 13:45
Location: Greece

Re: 7.4 Can not start X, lilo can not find vmlinuz

Post by djemos » 7. Mar 2021, 20:31

salix_user post wrote:sudo bash -x ./install_on_usb.sh --usb /home/user/slackellive64-openbox-7.4.iso /dev/sdb
Then you done a frugal install which is working for sure. It is tested.
By the way i am doing some tests for a real installation on usb stick using elilo. I will come back with details after test complete. Even i do not use elilo.

Edit: slackware-live has been updated so (e)lilo can used to boot from external ssd disk or usb stick after real installation.

salix_user
Posts: 53
Joined: 23. Jan 2019, 13:15

Re: 7.4 Can not start X, lilo can not find vmlinuz

Post by salix_user » 8. Mar 2021, 05:53

djemos wrote:
7. Mar 2021, 20:31
salix_user post wrote:sudo bash -x ./install_on_usb.sh --usb /home/user/slackellive64-openbox-7.4.iso /dev/sdb
Then you done a frugal install which is working for sure. It is tested.
By the way i am doing some tests for a real installation on usb stick using elilo. I will come back with details after test complete. Even i do not use elilo.
I mean that the way described in your how-to leads to the problem shown om my screenshot.
I did not do a real usb installation. I used steps from your README_INSTALL_ON_USB.TXT
It worked with previous Slackel's releases, but for now it does not wok.

djemos
Salix Warrior
Posts: 1124
Joined: 29. Dec 2009, 13:45
Location: Greece

Re: 7.4 Can not start X, lilo can not find vmlinuz

Post by djemos » 8. Mar 2021, 08:10

I have a lenovo g50-80 laptop. I used a kingston usb3.0 usb stick. I did the frugal installation from slackel64 7.4 installed on lenovo using
mkdir /tmp/iso
sudo mount -o loop /home/user/slackellive64-openbox-7.4.iso /tmp/iso
sudo sh /tmp/iso/boot/install_on_usb.sh --usb /home/user/slackellive64-openbox-7.4.iso /dev/sdb
sudo umount /tmp/iso
reboot and boot with usb successfully
then i reboot and boot in ubuntu i have it in the laptop to check using a different distro.

I typed from there
mkdir /tmp/iso
sudo mount -o loop /path_to_slackel_iso/slackellive64-openbox-7.4.iso /tmp/iso
sudo bash /tmp/iso/boot/install_on_usb.sh --usb /path_to_slackel_iso/slackellive64-openbox-7.4.iso /dev/sdb
sudo umount /tmp/iso
reboot and boot with usb successfully
So something is wrong with your usb stick maybe. It is in good condition?

Post Reply