Τυχαία εναλλαγή Wallpapers για Xfce

Greek Forum
Post Reply
User avatar
filippos.xf
Posts: 38
Joined: 28. Oct 2012, 09:02

Τυχαία εναλλαγή Wallpapers για Xfce

Post by filippos.xf »

Ένας εύκολος και απλός τρόπος για τυχαία εναλλαγή wallpapers σε Xfce, μπορεί να γίνει με ένα script που βρήκα βλέποντας ένα βίντεο στο youtube. http://youtu.be/tL9uVT8D6k4 Παραθέτω παρακάτω το script μαζί με την διαδικασία για να αλλάζετε wallpapers.

1. Βρείτε έναν φάκελο μέσα στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε το script.
2. Κάντε δεξί κλικ και δημιουργήστε ένα κενό αρχείο, αποθηκεύστε το με την ονομασία wall.sh.
3. Μετά κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που δημιουργήσατε και ανοίξτε το με το Leafpad. Μέσα στο αρχείο κάντε επικόλληση τον παρακάτω κώδικα και ξανά αποθήκευση.

Code: Select all

#!/bin/bash
xfconf-query -c xfce4-desktop -p /backdrop/screen0/monitor0/image-path -s "$(find ~/Pictures/Wallpapers -type f -iregex '.*\.\(bmp\|gif\|jpg\|png\)$' | sort -R | head -1)"
4. Θα χρειαστεί να αλλάξετε στο script την διαδρομή στην οποία έχετε αποθηκευμένα τα wallpapers σας. Οπότε εκεί που λέει "~/Pictures/Wallpapers" αντικαταστήστε το με την επιθυμητή διαδρομή. Μόλις το κάνετε αποθηκεύστε το αρχείο.
5. Στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και μετά στην επιλογή "Ιδιότητες". Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάντε κλικ στην καρτέλα "Δικαιώματα" και μετά επιλέξτε την επιλογή "Να επιτραπεί σε αυτό το αρχείο να εκτελείται ως πρόγραμμα". Κλείστε το παράθυρο.
6. Μετά ακολουθήστε την διαδρομή "Μενού > Ρυθμίσεις > Πληκτρολόγιο". Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάντε κλικ στην καρτέλα "Application Shortcuts" και μετά στο κουμπί "Προσθήκη". Μετά στο μικρό παραθυράκι κάντε κλικ στο κουμπί "Άνοιγμα", βρείτε το αρχείο/script που δημιουργήσατε και κάντε άνοιγμα. Το μόνο που απομένει μετά είναι να ορίσετε τον συνδιασμό πλήκτρων που θέλετε να πατάτε για να γίνεται η εναλλαγή wallpapers.

Αυτό ήταν, τώρα μπορείται να αλλάζετε wallpapers με το script και τον συνδυασμό πλήκτρων που ορίσατε.

Θα ήταν πολύ καλό αν μέσω του script γινόταν αυτόματα η εναλλαγή wallpapers. Αν κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να προσθέσουμε στο script για να γίνεται αυτό ας ενημερώσει.
meymigrou
Posts: 2
Joined: 24. Dec 2012, 21:50
Location: Greece Thessaloniki
Contact:

Re: Τυχαία εναλλαγή Wallpapers για Xfce

Post by meymigrou »

Ελπίζω να βρεθεί μια λύση για αυτόματη εναλλαγή των wallpaper γιατί δεν είναι και τόσο cool να το αλλάζεις ο ίδιος. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για το post! :)
User avatar
gapan
Salix Wizard
Posts: 6238
Joined: 6. Jun 2009, 17:40

Re: Τυχαία εναλλαγή Wallpapers για Xfce

Post by gapan »

Υποθέτω πως η πιο απλή λύση είναι να δημιουργήσετε ένα cronjob που να τρέχει αυτό το script όποτε θέλετε.

Code: Select all

man crontab
για περισσότερα και

Code: Select all

crontab -e
για να επεξεργαστείτε το crontab του χρήστη. Το τρέχετε ως απλός χρήστης, αν το τρέξετε ως root θα επεξεργαστείτε το crontab του root, για την αλλαγή του wallpaper δεν το θέλετε αυτό.
Image
Image
User avatar
BlackKnight
Posts: 12
Joined: 7. Oct 2013, 11:52
Location: Hellas, Athens

Re: Τυχαία εναλλαγή Wallpapers για Xfce

Post by BlackKnight »

Code: Select all

crontab -e

Ανοίγει το Vi και γράφουμε "0,5,10,15,20,25,30,35,40,45,50,55 * * * * /path/to/script.sh" για να αλλάζει το φόντο κάθε 5 λεπτά.

Αφού σώσουμε τις αλλαγές, κάνουμε restart το crontab

Code: Select all

/usr/sbin/crond restart
aka Black_Horseman
Post Reply